20 Kasım 2012 Salı

Sütlaç


Malzemeler : 

  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 4 su bardağı soya sütü (sade)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • üzeri için: toz tarçın

Yapılışı : 

Yıkanmış pirinçleri tencereye alıp 2 su bardağı su ekleyin ve pirinçler suyunu çekinceye dek pişirin. 
Nişastayı 1 çay bardağı süt ile ufak bir kapta iyice karıştırın. Kalan süt, toz şeker ve nişastalı sütü pirinçlere ilave edip, kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ve üzeri göz göz olunca ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Tarçınla süsleyip buzdolabında birkaç saat bekletin ve soğuk olarak servis edin. 

Tarif ile ilgili notlar : 

  • Bu ölçüler ile 6 küçük kase sütlaç elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)



3 yorum:

  1. Merhaba, tariflerinize bayildim! Sutlac tarifin seker yerine ne kullanabilirim?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, tariflerinize bayildim! Sutlac tarifin seker yerine ne kullanabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)
      Sutlacı toz şeker haricinde herhangi bir seker alternatifi ile denemedim. Ama Hindistan cevizi sekeri kullanabilirsiniz diye dusunuyorum !. Denerseniz sonucu yazarsaniz çok memnun olurum..

      Sil