23 Kasım 2012 Cuma

Kişnişli Yeşil Mercimek


Malzemeler : 

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 4 çorba kaşığı yıldız şehriye 
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 5-6 dal kereviz sapı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 7-8 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kuru nane

Yapılışı : 

Yeşil mercimeği yıkayıp tencereye alın. Üzerini 2 parmak parmak geçecek kadar su ekleyip 8-10 dak. haşlayın ve süzün. 
Soğanları ve sarımsakları soyup kıyın. Havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kereviz saplarını yıkayıp, küçük parçalara kesin.
Genişce bir tencerede zeytinyağı ile soğan ve sarımsakları soteleyin. Havuç ve kerevizleri ekleyip karıştırın. Mercimek, su, domates salçası ve biber salçasını ilave edin.Tuz ve kişnişle tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi hafif kısıp yemeği pişirin. Mercimek ve havuçların pişmesine yakın şehriyeleri ekleyin ve aşağı yukarı 10 dak. kadar daha (şehriyeler pişene dek) pişirin ve ocaktan alın. Nane serpip sıcak servis yapın. 

Tarif ile ilgili notlar : 

  • Yemeğinizin su miktarını arttırırsanız çorba olarak, eksiltirseniz ise ana yemek olarak servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder