7 Kasım 2012 Çarşamba

3 Biberli Bulgur Pilavı


Malzemeler : 

  • 2 su bardağı bulgur                       
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 adet taze biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
  • 4 su bardağı sıcak su

Yapılışı : 

Yemeklik doğranmış soğanlar ile doğranmış biberler zeytinyağında 2-3 dakika kavrulduktan sonra, salçalar ve ardından yıkanmış suyu süzülmüş bulgurlar ilave edilir ve yaklaşık olarak 2-3 dakika daha kavrulur. Ardından sıcak su ve tuz ilave edilir. Tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte bulgurlar suyunu çekene dek pişirilir. Pişen pilav 10-15 dakika kadar demlendirildikten sonra servis edilir.

Tarif ile ilgili notlar : 
  • Ben pilavımda özellikle renkli biberler kullandım, siz tercihinize göre tek çeşit biberle veya bibersiz de yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz biber salçası kullanmayabilir, pilavınızı sadece domates salçası veya mevsiminde ise domates ile de yapabilirsiniz.
  • Yapışmaz bir tencerede yapmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder