30 Kasım 2012 Cuma

Tofulu ve Cevizli Kereviz


Malzemeler : 

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 dilim ekmek içi
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 100 - 125 gr. arası tofu 
  • Tofuyu kıvamlamak için : 3 çorba kaşığı su, 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, pulbiber

Yapılışı : 

Tofu, ezilmiş sarımsak, tuz, su ve zeytinyağını bir kapa alıp, çatalla iyice ezin ve bir kenarda bekletin. 
Kerevizi soyun ve kararmaması için üzerini limonla ovduktan sonra rendeleyin. İçine ufalanmış ekmek içi, ceviz ve tofulu karışımı ekleyin, karıştırın. Tuz ayarını kontrol ettikten sonra servis tabağına alın ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirip, pul biber ve ceviz parçaları ile süsleyin. 

Tarif ile ilgili notlar : 

  • Tofunuz yumuşak ise kıvamlama yapmanıza gerek kalmaz. Ben sert tofu kullandığım için su ve zeytinyağı ile yumuşak, karıştırılabilir bir kıvam elde ettim.
  • Kerevizli karışıma damak zevkinize göre istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Örn: az miktar zerdeçal, nane..gibi
  • ''Tofulu ve cevizli kereviz''inizi isterseniz meze olarak, isterseniz kızarmış ekmek üzerine sürerek afiyetle yiyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder