26 Kasım 2012 Pazartesi

Kızılcık Tarhanası


Malzemeler : 

  • 1 su bardağı kızılcık tarhanası
  • 1.5 lt su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1-2 tutam kuru nane
Yapılışı : 

Kızılcık tarhanasını orta boy bir tencereye alıp, salçaları ilave ediyoruz ve üzerine önceden kaynattığımız suyu tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak azar azar ekleyerek orta ateşte 10 dak. kadar pişiriyoruz. 
Çorbayı ateşten alıp az miktar tuz, zeytinyağı ve kuru nane ekleyip tekrar karıştırıyoruz ve sıcak olarak servis yapıyoruz.

Tarif ile ilgili notlar : 
  • Kızılcık tarhanasını elbette üzerinde yazan tarif ile de pişirip içebilirsiniz. Geleneksel tarhana çorbasına yakın bir renk ve lezzet elde etmek isterseniz salçalı tarif ile denemenizi tavsiye ederim.
  • Çorbanızı pişirdikten sonra damak zevkinize göre istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Örn; kırmızı pul biber, nane, zerdeçal, kişniş... gibi
  • Çorbanızın pütürlü tat ve görünümünden hoşlanmazsanız, el blenderı ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder