10 Kasım 2012 Cumartesi

Kakaolu Puding


Malzemeler : 

  • 1/2 lt. soya sütü (sade)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı toz şeker

Yapılışı : 

Tencerede un, nişasta, kakao ve toz şekeri karıştırın. Soya sütünü azar azar ekleyin ve tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. 



7 yorum:

  1. Merhaba
    benim oğlumun inek sütü ve yumurtanın beyazına karşı alerjisi var..içerisinde süt ve yumurta olan hiçbir gıdayı tüketemiyor..sizlerden çok şey öğreniyorum..birşey öğrenmek istiyorum..kakaolu pudingi badem sütü ile yapacağım..kakao ve buğday nişastası aldım marketten fakat içeriğini okuduğumda..buğday nişastasının içeriğinde"süt ürünü,soya,kereviz içeren ürünlerle aynı hatta üretilmiştir" yazıyor...kakaonun içeriğinde ise " eser miktarda soya ve süt ürünü içerir" yazıyor...siz bu ürünleri kullanıyormusunuz yoksa bana önereceğiz markalar varmı..bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Öncelikle çok geçmiş olsun. Hassasiyetinizde son derece haklısınız. Aynı hatta üretilen ürünlerde içeriğinde bulunmasa bile, bulaşmışlık ihtimaline karşı alerjen uyarı yapmak zorundalar.
    Benim kullandığım buğday nişastası 'Kenton', kakao 'Dr.oetker' marka. Ambalajlarına baktım herhangi bir alerjen uyarısı yok. Yine de siz tekrar araştırın derim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Yaptim aksam aksam valla çok güzel oldu tesekkurler 😁 buğday nişastası yoktu mısır kullandım

    YanıtlaSil
  4. Bunu pastaya da kullanabilirmşyim

    YanıtlaSil
  5. Bunu pastayaysa kullanabilirmiyim

    YanıtlaSil