9 Aralık 2013 Pazartesi

Dereotlu Farinata

''Farinata''  İtalyanların odun fırınında özel bakır tepsilerde nohut unu ile yaptıkları karbonhidrat ve proteince oldukça zengin ince bir ekmek çeşidi. Fırına vermeden önce hamuruna arzunuza göre biberiye gibi taze otlar ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Ben çok yakışacağına inandığım dereotu ile yaptım. Çok çok lezzetli oldu :) 
Bu güzel tarif için Vegan Dükkan 'ın sahibi sevgili arkadaşım Tarkan Aparı'ya çok teşekkürler...


Malzemeler : 
  • 200 gr nohut unu     
  • 400 ml ılık su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu

Yapılışı : 

Nohut unu ve ılık suyu tuz ilavesi ile pütürsüz olana dek karıştırıyoruz. 
Üzerini kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. 
Dinlenme süresi sona erince yuvarlak bir tepsi ya da borcama tabanını ve tüm kenarlarını kaplayacak şekilde yağlı pişirme kağıdı seriyoruz. Karışımın üzerindeki köpükleri kaşık yardımıyla hafifce alarak ince kıyılmış dereotlarını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş borcama zeytinyağını ekliyoruz ve kağıdın kenarları dahil her tarafına gelmesini sağlayarak yayıyoruz. 
Son olarak unlu karışımı borcama döküyoruz ve önceden ısıtılmış 240/250 derece fırında ortalama 30 dak. pişiriyoruz. 


Pişen ekmeği sıcakken servis tabağına alıp dilimliyoruz. Zevkinize göre dilediğiniz yiyeceklerle süsleyip servis edebilirsiniz. Benim tercihim avokado dilimleri ve yeşil zeytin oldu. Ayrıca acuka tarzı karışımlar sürüp yemek de oldukça keyifli oluyor. 





7 yorum:

  1. çok güzel görünüyor, elinize sağlık ilk fırsatta deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  2. Harika gözüküyor, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. tarif için teşekkürler. çok güzel oldu.

    YanıtlaSil
  4. Vegan olmak çok zahmetli:( pişirme süreleri genelde uzun. Hem vakit kaygısı, hem de o kadar
    Uzun süre pişen yiyeceklerin vitaminini koruyamaması kaygısı taşıyoruz:/

    YanıtlaSil