Bu güzel tarif için Vegan Dükkan 'ın sahibi sevgili arkadaşım Tarkan Aparı'ya çok teşekkürler...
Malzemeler :
- 200 gr nohut unu
- 400 ml ılık su
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
Yapılışı :
Nohut unu ve ılık suyu tuz ilavesi ile pütürsüz olana dek karıştırıyoruz.
Üzerini kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenme süresi sona erince yuvarlak bir tepsi ya da borcama tabanını ve tüm kenarlarını kaplayacak şekilde yağlı pişirme kağıdı seriyoruz. Karışımın üzerindeki köpükleri kaşık yardımıyla hafifce alarak ince kıyılmış dereotlarını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş borcama zeytinyağını ekliyoruz ve kağıdın kenarları dahil her tarafına gelmesini sağlayarak yayıyoruz.
Son olarak unlu karışımı borcama döküyoruz ve önceden ısıtılmış 240/250 derece fırında ortalama 30 dak. pişiriyoruz.
Pişen ekmeği sıcakken servis tabağına alıp dilimliyoruz. Zevkinize göre dilediğiniz yiyeceklerle süsleyip servis edebilirsiniz. Benim tercihim avokado dilimleri ve yeşil zeytin oldu. Ayrıca acuka tarzı karışımlar sürüp yemek de oldukça keyifli oluyor.
çok güzel görünüyor, elinize sağlık ilk fırsatta deneyeceğim...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilHarika gözüküyor, elinize sağlık :)
YanıtlaSilSize de cok tesekkur ederim :)
Siltarif için teşekkürler. çok güzel oldu.
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
SilVegan olmak çok zahmetli:( pişirme süreleri genelde uzun. Hem vakit kaygısı, hem de o kadar
YanıtlaSilUzun süre pişen yiyeceklerin vitaminini koruyamaması kaygısı taşıyoruz:/