15 Aralık 2013 Pazar

Soya Kıymalı Rulo Börek


Malzemeler : 

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı soya kıyması
  • 1 adet kuru soğan
  • 10-15 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzeri için : 
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 6-7 çorba kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı pekmez (1/2 çorba kaşığı su ile inceltilmiş)
  • Bir kaç tutam Susam/Çörekotu/Haşhaş 

Yapılışı : 

Soya kıymasını geniş bir kaba boşaltın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip 10-15 dak. kadar şişmesini bekleyin. Sıcak suda şişen kıymaları bir süzgeçe aktarın. Soğuması için beklerken soğanı yemeklik ince ince doğrayıp bir tavada zeytinyağı ile kavurun. Üzerine avuçlarınızla suyunu iyice sıktığınız kıymaları ilave edip 1 dakika kadar daha kavurup altını kapayın ve bir miktar tuz ve çok az karabiber ekleyin. Maydanozları ince ince kıyıp kıymalı harca katın ve karıştırın.
Yufkaları ortadan ikiye kesip her bir yarım yufkanın geniş kenarına 5 tatlı kaşığı kadar kıyma ekleyip sigara böreği sarar gibi dikkatlice sarın.


 
Rulolardan ilkini bir ucundan başlayarak gül şeklinde sarın ve yağlı kağıt serilmiş yuvarlak bir fırın tepsisi veya borcamın ortasına yerleştirin. Diğer ruloları da çevresine dolayın. 

Bir kasede su ve zeytinyağını karıştırıp kaşık yardımı ile her tarafına eşit olarak gelecek şekilde paylaştırın. 
Hemen ardından hafif sulandırılmış pekmezi fırça veya eliniz ile üzerine sürün. 
Üzerine istediğiniz susam,çörekotu .. gibi malzemeleri serpiştirin.


200 derece fırında altı ve üzeri eşit şekilde kızarana dek pişirin. 


Fırından çıkardığınız böreğinizi bir süre dinlenmesi için bekletin ve dilimleyerek servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder