14 Kasım 2013 Perşembe

Hardal Soslu Biberiyeli Patates

Ana yemeklerinizin yanına hazırlaması son derece kolay, görüntüsü oldukça şık ve cok lezzetli patatesler hazırlamak isterseniz.. ;)


Malzemeler : 

  • 3-4 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kasıgı köri
  • 1 çay kasıgı hardal tozu
  • 1 çay kasıgı tuz
  • 4 yemek kasıgı zeytinyağı
  • Bir tutam kuru biberiye

Yapılışı : 

Patatesleri soyup 1 parmak genişliğinde halkalar şeklinde kesin. Pilav tenceresi gibi geniş ama derin olmayan bi tencereye 2 yemek kasıgı zeytinyağı ve yarım çay bardagı kadar su koyun. Patatesleri tencerenin içine dizin. Köri ve hardal sosunu 1 su bardağı su ile bir kasede karıstırın ve bu karışımı patateslerin üzerine gezdirin. Gelişi güzel kestiginiz sarımsakları ve bir tutam biberiyeyi de yine patateslerin üzerine serpin. En son tuz ve kalan zeytinyağınıda üzerine gezdirin ağzı kapalı olarak orta ateste patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme esnasında suyunu kontrol edin ve gerekirse az miktarda su ilavesi yapın. Patatesler piştikten sonra 10-15 dak. kadar agzı kapalı olarak dinlendirin ve servis tabagına alın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder