Malzemeler :
- 1 su bardağı çiğ badem
- Yarım limonun suyu
- 2 adet taze kırmızı biber
- Arzu ettiğiniz miktarda kıyılmış maydanoz
- Himalaya tuzu
- Çörekotu
Yapılışı :
En az 8
saat öncesinden içme suyunda bekletilmiş bademler yıkanır ve kabuklarının rahat
soyulabilmesi için yeni kaynamış suyun içine atılır ve çıkarılır. Elimizle ovuşturarak
bademlerin kabukları soyulur. Soyulmuş
bademler güçlü bir rondoya atılır ve üzerine limon suyu ilave edilerek
çalıştırılır. Gerekirse daha kıvamlı olması ve bademlerin tamamının
ezilebilmesi için çok az miktar su ilave edilebilir. Badem karışımı bir kaba
alınır ve içine çok ince doğranmış kırmızı biberler, maydanoz, tuz ve çörekotu
ilave edilip kaşıkla karıştırılır.
Tarif ile ilgili notlar :
- Karışıma damak zevkinize uygun baharatlar da ekleyebilirsiniz.
- Taze olarak yapıp tüketmenizde fayda var ama yapılmış hali ile ağzı kapalı cam bir kapta buzdolabında 2-3 gün süre ile tüketebilirsiniz.
- Bademlerin kabuklarını soymanız şart değildir. Bu işlem size zahmetli gelecekse kabukları ile de yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder