27 Ağustos 2013 Salı

Çörekotlu Badem Püresi


Malzemeler :

  • 1 su bardağı çiğ badem 
  • Yarım limonun suyu
  • 2 adet taze kırmızı biber
  • Arzu ettiğiniz miktarda kıyılmış maydanoz
  • Himalaya tuzu
  • Çörekotu

Yapılışı : 

En az 8 saat öncesinden içme suyunda bekletilmiş bademler yıkanır ve kabuklarının rahat soyulabilmesi için yeni kaynamış suyun içine atılır ve çıkarılır. Elimizle ovuşturarak bademlerin kabukları  soyulur. Soyulmuş bademler güçlü bir rondoya atılır ve üzerine limon suyu ilave edilerek çalıştırılır. Gerekirse daha kıvamlı olması ve bademlerin tamamının ezilebilmesi için çok az miktar su ilave edilebilir. Badem karışımı bir kaba alınır ve içine çok ince doğranmış kırmızı biberler, maydanoz, tuz ve çörekotu ilave edilip kaşıkla karıştırılır.

Tarif ile ilgili notlar :
  • Karışıma damak zevkinize uygun  baharatlar da ekleyebilirsiniz.
  • Taze olarak yapıp tüketmenizde fayda var ama yapılmış hali ile ağzı kapalı cam bir kapta buzdolabında 2-3 gün süre ile tüketebilirsiniz.
  • Bademlerin kabuklarını soymanız şart değildir. Bu işlem size zahmetli gelecekse kabukları ile de yapılabilir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder