29 Kasım 2013 Cuma

Kabak Tatlısı



Malzemeler : 
  • 1 kg balkabağı
  • 500 gr toz şeker
  • İsteğe bağlı 1 paket vanilya

Yapılışı : 

Kabakları 4 parmak genişliğinde doğrayın ve geniş bir tencereye dizin. Şekeri kabakların üzerlerine eşit olarak serpin ve tencerenin kapağını kapatıp 1 gece bu şekilde bekletin. 
Bu bekleme süresinde şeker
kabakları doğal olarak sulandırmış olacağı için ekstradan su eklemenize gerek kalmadan vanilyayı da ilave ederek kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Hafif soğuduktan sonra dağılmamasına özen göstererek bir borcama aktarın ve tencerede kalan şerbeti kabakların üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra dilerseniz üzerine bir miktar tahin gezdirip, ceviz parçaları ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Kabak tatlısını klasik olarak hazırlamak istemeyenler ya da şeker kullanmak istemeyenler için bir tarif daha hazırladım. Tercih size kalmış :)

Kare kare doğradığınız kabakları buharda yumuşayıncaya dek haşlayın


Kabakları servis tabağına alın ve üzerine agave gezdirip bol hindistan cevizi serpin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder