26 Şubat 2013 Salı

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı


Malzemeler : 

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Yapılışı : 

Yeşil mercimekleri yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ve 1 çay kaşığı kimyon ekleyerek haşlayın. Bulguru yıkayıp, süzgeçte süzülmeye bırakın.
Soğanları soyup, yarıya bölün ve yarım ay şeklinde kesin. Pilav tenceresine zeytinyağını koyup soğanları ilave edin ve 2-3 dak. yüksek ateşte kavurun. Salçaları ufak bir kasede 2 çorba kaşığı su ile inceltin ve soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine 4 su bardağı kaynar su, tuz ve bulgurları ilave edin, tencerenin kapağı kapalı vaziyette 1 dak. kadar yüksek ateşte pişirin. Haşlanmış ve süzülmüş mercimekleri ekleyin ve ocağın altını kısarak pilav suyunu çekene dek, yine kapağı kapalı şekilde pişirin. 
Servis yapmadan önce 15 dak. kadar dinlendirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder