Malzemeler :
- 1 demet roka (sapları dahil)
- 3 diş sarımsak
- Dolu dolu 1 çay kaşığı kimyon
- 4-5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı :
Rokaları yıkayıp iyice kuruttuktan sonra, gelişigüzel doğranmış sarımsaklar, kimyon ve az zeytinyağı ilavesi ile rondoya koyup makineyi çalıştırın. Yavaş yavaş krema kıvamına gelecek şekilde makineyi ara ara durdurup azar azar zeytinyağı ilave edin. En son tuzunu ilave edip, son kez karıştırın.
Tarif ile ilgili notlar :
- Zeytinyağı miktarını iyi ayarlamak, sıvı bir sos değil kıvamlı bir sos elde etmeniz gerekiyor.
- Sarımsak miktarını damak zevkinize göre azaltabilirsiniz.
- Sosu arzunuza göre kızarmış ekmek eşliğinde servis edebileceğiniz gibi, makarna sosu olarak, salata sosu olarak ya da yufkalardan hazırlayacağınız cips ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder