18 Mart 2013 Pazartesi

Tahinli Un Kurabiyesi


Malzemeler : 

  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 4 çay bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Fındık 

Yapılışı : 

Fındık hariç tüm malzemeleri bir kapta elimizle karıştırıp, tüm malzemeler özdeşleşene kadar yoğuruyoruz. Cevizden daha küçük parçalar kopartıp elimizle yuvarlayıp (üzerine bastırmadan) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla diziyoruz. Üzerlerine birer adet fındık koyup, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dak. kadar hafif şekilde pişiriyoruz. 


Tarif ile ilgili notlar : 

  • Bu ölçüdeki malzemelerle aşağı yukarı 30 adet kurabiye elde edebilirsiniz.
  • Arzunuza göre fındıkları üzerlerine değil de, iri çekilmiş halde hamur malzemesine katabilirsiniz.
  • Fındık yerine damak zevkinize göre ceviz yada badem kullanabilirsiniz.
  • Kurabiyeler çok kısa sürede piştiği için kontrollü olmanızı ve kızarmasına izin vermeden hafif piştiğinde fırından çıkarmanızı tavsiye ederim.
  •  Kurabiyelerin dağılmaması için, fırından çıkardıktan sonra 15-20 dak. kadar dinlendirmeli ve kesinlikle ellememelisiniz. 






2 yorum:

  1. fındık yağı yerine başka bir yağ kullansak çok farkeder mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı ölçü ile yine sıvı bir yağ kullanacaksınız(ayçiçek yagi,zeytinyağı. .gibi) kıvamında bozulma olacağını sanmam.

      Sil