18 Şubat 2013 Pazartesi

Acılı Kapuska

Kış mevsiminin en sağlıklı, en lezzetli sebzelerinden biri :)



Malzemeler : 

  • 1 orta boy lahana
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Tuz

Yapılışı : 

Lahanayı ortadan ikiye kesip yapraklarını ayırın ve iyice yıkadıktan sonra gelişigüzel uzun parçalar halinde kesin. Büyükçe bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağında hafif kavurun, salçaları ekleyin. Kavurma işlemine avuç avuç lahana parçalarını ekleyerek devam edin ve yemeğin üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin, orta ateşte ağzı kapalı olarak ara ara karıştırarak pişirin. Yeteri kadar yumuşayan lahanalara kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve tuzunu ilave edin. Servis ederken arzuya göre kırmızı pul biber ilave edebilirsiniz.



3 yorum: