5 Ocak 2013 Cumartesi

Mantar Sote




Malzemeler : 


  • 1/2 kg. kültür mantarı
  • 2 domates
  • 4 yeşil biber
  • 1 kuru soğan
  • 3-4 kaşık zeytinyağı
  • Tuz
  • Kuru kekik veya kıyılmış maydanoz

Yapılışı : 

Öncelikle mantarları uygun bir fırça veya bıçak yardımı ile temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletelim. Soğanı yarım ay (jülyen) şeklinde, biberleri ince ince, kabukları soyulmuş domatesleri gelişi güzel küçük küpler halinde doğrayalım.

Wok tava veya uygun bir tencereye yağı alıp dilimlenmiş mantar ve soğanları ilave edip, mantarlar suyunu salıp yarı yarıya tekrar çekene dek ara ara karıştırarak kavuralım. Biberleri ve domatesleri ekleyip tuzunu ayarlayalım ve 5-10 dak. kadar daha pişirelim. Mantar soteyi ocaktan alıp arzuya göre kuru kekik veya kıyılmış taze maydanoz ekleyelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder