2 Ocak 2013 Çarşamba

Domatesli Şehriye Çorbası

Bol limon ve karabiberle içilen, mis gibi yaz domatesi lezzeti ile sıcacık bir kış çorbası :)



Malzemeler : 


  • 1.5 su bardağı domates konservesi (mevsiminde domates ile klasik usulle evde yapılmış)
  • 1 lt sıcak su
  • 6 çorba kaşığı tel şehriye
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 veya 1 demet maydanoz
  • Tuz
Servis ederken : 
  • Karabiber
  • Limon

Yapılışı : 

Domatesleri orta boy bir tencereye alıp 4-5 dak. kadar ısıtıyoruz. Ardından suyu ilave ediyoruz. Su kaynamaya başlayınca şehriyeleri ekliyoruz. Ara ara karıştırarak, ağzı açık şekilde 5 -6 dak. kadar pişiriyoruz. Tencerenin altını kapatıp zeytinyağı, tuz ve ince kıyılmış maydanozları ekleyip, kapağı kapalı şekilde 5 dak. kadar dinlendiriyoruz. Çorbayı limon ve karabiber ile servis ediyoruz.


1 yorum:

  1. Harika vegan yemek tarifleri. Ben zaten merak ediyordum arpa sehriye markanasidami veganmi diye?

    YanıtlaSil