Malzemeler :
- Kuru börülce
- Taze soğan
- Taze kırmızı biber
- Zeytinyağı
- Üzüm sirkesi
- Himalaya tuzu
Yapılışı :
Börülceleri haşlayıp bir süzgeçe alın, oda ısısında soğumaya bırakın. Bu sırada diğer malzemeleri börülceler boyutunda doğrayın. Börülceleri salata kasesine alıp doğradığınız sebzeleri ekleyin. Son olarak zeytinyağı, tuz ve sirke ilave ederek börülceleri ezmeden hafif hareketlerle karıştırın. İşte lezzetli salatanız hazır..
Tarif ile ilgili notlar :
- Börülce kuru fasulye gibi uzun bir haşlanma süresi gerektirmiyor. Yüksek ateşte haşlamanız börülcelerin dağılmasına sebep olur, kısık ateşte haşlanması daha uygun.
- Salatanıza istediğiniz malzemeleri ekleyeyip, çıkartabilirsiniz. Örn: sirke yerine limon, nar ekşisi... gibi. Taze soğan yerine kırmızı soğan, beyaz soğan, sarımsak... gibi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder