20 Ağustos 2013 Salı

Çim Suyu



Eveeeet, buğdaylarımızı ektik, çimlendirdik ve sıra geldi sıkıp suyunu içmeye :) 

Buğday Çimi İle İlgili başlıklı yazımda da belirtmiştim bazı kuralları fakat şunu da söylemekte fayda görüyorum. Çimleriniz en verimli halde iken onları kesip sıkmanız ve içmenizde fayda var. Çimleriniz belli bir olgunluğa eriştikten sonra neredeyse 1-2 gün içerisinde sararmaya, solmaya başlayacaktır ki bu da artık onların faydalarının yavaş yavaş ölmeye başladığını gösterir. 

Evet çimleri sıkmak için kullanılan meşhur makine bu. Çimlerinizi makas yardımı ile toprağın hemen üstünden kesip makinenin haznesine atıyorsunuz ve kolu çevirerek suyunun çıkmasını sağlıyorsunuz. 


Afiyet ve şifa olması dileğiyle... :)



Konu ile ilgili linkler :








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder