20 Ağustos 2013 Salı

''Buğday Çimi'' ile ilgili....


Evet buğdayı çimlendirmekten bahsediyorum. Bunu ilk duydugumda ben de oldukça şaşırmış ama çimlendirilmiş buğdayın suyunu içmenin sayısız faydalarını araştırdıgımda da hemen denemeye koyulmuştum. 

- Buğday çimlendirmek zor ve zahmetli bir iş mi?


Hayır, aksine oldukça kolay ve keyifli.

- Buğday çimlendirme işini ev ortamında yapabilirmiyim ?


Evet, buğdayların çimlenmesi için gün ışığı alan bir yer ayırmanız yeterli olacaktır. Zira çimler gün ışığı ve güneşle besleniyor. Aşırı güneşte ve direkt güneş ışığında çimleriniz kuruyacaktır. Güneş giren, aydınlık bir odanızda çimleriniz gayet sağlıklı büyüyecektir.


- Ektiğim buğdayları ne sıklıkta sulacayağım?


Toprağın sabah-akşam spreyli bir sulama şişesi yardımı ile sulanması gerekiyor.


- Aşurelik buğday çimlenir mi?


Hayır, işlem görmemiş kabuklu buğday kullanmanız gerekiyor. 


- Bir kez çimlendirme yaptığımda sürekli çimler uzamaya devam edecek mi?


Hayır, çimleri kesip kullandığınızda bir sonrası için yeniden çimlendirme yapmanız gerekiyor. Yani her gün buğday çimi içmek istiyorsanız düzenli bir ayarlama yapmanız gerekiyor. 


- Buğdayı çimlendirdiğimiz toprağı bir diğer çimlendirmede kullanabilirmiyiz?


Hayır, buğdaylar canlanmaya başladıkca altındaki toprağı sarıyor ve oradan besleniyor. Dolayısı ile her seferinde yeni toprak kullanmanız gerekiyor.


- Buğdayları çimlendirdikten sonra nasıl kullanağız? 

Dilerseniz çimlendirdiğiniz buğdayı keserek salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Bunu denedim ama salatanın oldukça keyifsiz hale geldiğini ve otların oldukca zor çiğnendiğini söyleyebilirim. O halde geriye diğer seçenek yani suyunu sıkıp içmek kalıyordu. Zaten önerilen de buydu.


- Çimlerin suyunu neyle sıkacagız?


Ne yazık ki katı meyve sıkacağı bu konuda bize yardımcı olamıyor. Buğday çimi için özel bir sıkacak edinmeniz gerekiyor. Ben bu aleti The Life Co'dan aldım. Bu aletin kullanımı ve temizliği oldukça kolay, sadece çim sıkma işine yarıyor, fiyatı çim suyunun faydalarının yanında makul kalıyor ve elektirkli değil manuel olması işi daha bir doğal hale getiriyor.


- İçeceğimiz çim suyunun miktarı nasıl olmalı?


Klasik çay bardaklarının 1/3 oranında, yani ufak shot bardağı kadar.


- Çim suyunun içimi! 


Çim suyunun direkt kana karışması ve mucizevi etkisini çok daha iyi göstermesi için aç karnına içilmesi öneriliyor. Hemen ardından en az aynı miktarda tatlı ve baskın bir tada sahip olan havuç ya da portakal suyunu tercih edebilirsiniz. Dilerseniz çim suyunu herhangi bir meyve/sebze suyuna karıştırıp da içebilirsiniz, fakat ben bunu tercih etmiyorum. Neden mi? Çim suyunun tadı oldukça kötü! Koca bir bardak sebze/meyve suyumu kendi enfes tadı ile içmeyi tercih ediyorum. Çim suyunun miktarı oldukça az olmasına rağmen koca bir bardak meyve suyunu etkileyecek kadar baskın bir tada sahip. Ve önemli bir ayrıntı, bu mucizevi etkinin vücudunuzda dolaşmasına biraz izin vermek için çim suyunuzdan sonra yarım saat kadar bir şey yememeniz gerekiyor.


Konu ile ilgili linkler :



1 yorum:

  1. Herkese Merhaba buğday çimi suyu ndan üretilen kanama durdurucu cilt ve kas sağlığı için çok faydalı ürünler artık Türkiyede ürün ismi drwheatgrass skin recovery sprey

    YanıtlaSil