21 Mart 2013 Perşembe

Cevizli Tarator


Oldukça pratik şekilde hazırlayabileceğiniz cevizli taratorunuzu kızarmış ekmek eşliğinde kahvaltılık ya da atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz gibi, minik minik kesilmiş tost ekmeklerine ya da gevrek simitlere sürerek lezzetli kanepeler hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler : 


  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 dilim ekmek içi
  • 3 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1/2 limon suyu
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Yapılışı : 

Cevizleri iri şekilde çekin veya doğrayın. Ekmek içini mutfak robotunda çekip su ile nemlendirerek suyunu süzdürün. Sarımsakları ezin, salçalar, ekmek içi, ceviz ve sarımsağı bir kapta karıştırın. Baharatlar, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip malzemeler özdeşleşene kadar iyice karıştırın. 



Tarif ile ilgili notlar : 


  • Sarımsak, tuz ve baharatların miktarını damak zevkinize göre azaltabilir, arttırabilirsiniz.
  • Yine arzunuza göre biraz daha zeytinyağı ilave edebilirsiniz. 
  • Cevizli taratorunuzu tamamen biber salçası ya da tamamen domates salçası ile yapabilirsiniz. Ben her ikisini de eşit miktarda koyarak yapıyorum. 
  • Ekmek içi yerine galeta unu kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız cevizli taratoru cam bir kavanozda ağzı kapalı şekilde buzdolabında 15 gün kadar saklayabilirsiniz.





2 yorum: