6 Temmuz 2012 Cuma

Körili Küp Patates

Çok az yağ ile, lezzetinden ödün vermeden, kızarmış patates görüntüsünde bir patates yemek isteyenler için...


Malzemeler :                                   
  • Patates
  • Zeytinyağı
  • Köri
  • Kırmızı Toz Biber
  • Himalaya Tuzu
Yapılışı:

Yapışmayan bir pilav tenceresine 3-4 çorba kaşıgı kadar zeytinyağı konulur ve ateşe oturtulur. Küp küp doğranmış patatesler ilave edilir ve hafif hafif karıştırarak 4-5 dk. kadar patatesler kavrulur. Tencerenin kapagı kapatılır. Ara ara kontrol edilerek, pişmesine yakın kırmızı toz biber, az miktarda köri ve tuz ilave edilir. Piştiğine emin olduktan sonra ateşten alınır ve servis edilir.

Tarif ile ilgili notlar:
  • Patatesleri karıştırırken zedelememeye dikkat edilmeli, hafifçe karıştırılmalıdır. Karıştırma yerine, tencerenin saplarından ve kapağın iki kenarından bir bez yardımıyla sıkıca tutularak patatesler sallanabilir.
  • Patateslere kızarmış havası vermek ve az yağ kullanmak istediğimiz için, muhakkak yapışmaz bir tencere kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Kırmızı toz biberi lezzet vermesinin dışında, renk vermesi için kullanıyoruz. Arzunuza göre acı kırmızı pul biberde ekleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder