Kendi ellerimle hazırladığım, ama bir kavanozun içinden alıp yiyeceğime kattığım şeyler beni mutlu ediyor. Biliyorum ki içinde beni huzursuz edebilecek hiç bir şey yok :)
- 1 büyük su bardağı çiğ badem
- Yarım limon suyu
Yapılışı:
En az 8 saat öncesinden içme suyunda bekletilmiş bademler yıkanır ve kabuklarının rahat soyulabilmesi için yeni kaynamış suyun içine atılır ve çıkarılır. Elimizle ovuşturarak bademlerin kabukları soyulur. Soyulmuş bademler güçlü bir rondoya atılır ve üzerine limon suyu ilave edilerek çalıştırılır. Gerekirse daha kıvamlı olması ve bademlerin tamamının ezilebilmesi için çok az miktar su ilave edilebilir. Bademlerin tamamı ezilip püre haline geldiğinde badem püremiz hazır demektir.
Tarif ile ilgili notlar:
- Hazırlamış olduğunuz badem püresini ağzı kapalı cam bir kavanoza koyup buzdolabında 1 hafta kadar bekletebilir, ihtiyacınız olduğu kadarını alıp kullanabilirsiniz.
- Badem püresini tüm sandviç, kanepe, salata, kahvaltılık ve sebzelerinizde kullanabilirsiniz.
Badem püresi ile neler yapabilirsiniz?
- Badem püreli semizotu http://veganlezzetler.blogspot.com/2012/06/badem-pureli-semizotu.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder