11 Haziran 2016 Cumartesi

Tatlı Yulaf Lapası


Canım muhallebi kıvamında, tatlı, ılık ılık, sağlıklı ama bir o kadar da pratik bir şey yemek istediğinde hemen yulaf lapası yapiyorum. Kahvaltı da tüketmek tercihim oluyor. Ama siz vereceğim ölçü ve pişirme yöntemi ile ister kahvaltı da, isterseniz porsiyonlar halinde hazırlayıp buzdolabında soğutarak tatlı niyetine tüketilebilir ya da ikram edebilirsiniz.

Malzemeler :
  • 250 ml soya sütü (ben light kullanıyorum)
  • Dolu dolu 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • Kuru hurma (ben 5 adet orta boy kullandim siz zevkinize göre daha az/daha fazla kullanabilirsiniz)
  • Yarim çay kaşığı kadar toz tarçın 
  • 1 adet olgun muz
  • Süslemek için : zevkinize ya da elinizde olan malzemelere göre; iri kıyılmış ceviz, kuş üzümü..vb
Yapılışı :

Tercihen yapışmaz minik bir tencereye sütü ve yulafı koyun orta ile kısık ateş arasında sürekli karıştırak pişirin. Süt kaynamaya başladığında yulaflar yavaş yavaş hacim almaya ve süt hafif koyulaşmaya başlayacaktır. Surekli karıştırmaya devam edin. Muhallebi kivamina yakin bir hale geldiginde ateşten alın




Diğer malzemelerinizi hazırlarken ara ara yulaf lapasını karıştırarak hafif soğutun ve iyice muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın. 
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp doğrayın, muzu dilimleyin.
Yulaf lapasına hurmaları, muz dilimlerini ve tarçını ilave edip muz dilimlerini çok ezmeden karıştırın. Servis edeceğiniz kaseye boşaltıp uzerini zevkinize göre süsleyin. 


Şekersiz, unsuz, yağsız tatlı kahvatınız hazır :)

Kakaolu tatları seviyorsaniz pişirme aşamasında kakao ekleyerek kakaolu yulaf lapası yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder