27 Ağustos 2012 Pazartesi

Tarçınlı İrmik Helvası



Malzemeler :                                            

  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 türk kahvesi fincanı fındık yağı 
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1 su bardağı agave veya 1 su bardagı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 2 su bardağı sıcak içme suyu
  • Toz tarçın

Yapılışı : 

Yapışmaz bir tencerede fındık yağı ve çam fıstıklarını fıstıkların rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz. Ardından irmiği ekleyip yine irmiklerin rengi fark edilir derecede dönene dek ve sürekli karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. İrmiklere çubuk tarçını ve şeker katılıp karıştırılmış ılık suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısıyoruz.
İrmikler suyunu çektikten sonra tencereyi ocaktan alıp, yine tencerenin ağzı kapalı kalacak şekilde irmiği ara ara karıştırarak dinlendiriyoruz. 
Arzunuza göre irmik helvasını ister ılık olarak, ister iyice soguduktan sonra üzerine toz tarçın ilavesi ile servis edebilirsiniz. 

Tarif ile ilgili notlar :
  • Helvayı servis tabağına aldıktan sonra, üzerine bol toz tarçın ile birlikte bir miktar agave gezdirmeniz hem helvanın daha ıslak görünümlü hem de daha lezzetli olmasını sağlıyor. 
  • Yine damak zevkinize göre; servis esnasında üzerine bir miktar hindistan cevizi rendesi ilave edebilirsiniz.
  • Pişme esnasında çubuk tarçın ilave etmek zorunda değilsiniz. 
  • İrmik helvasını yaparken kesinlikle yapışmaz bir tencere kullanmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder