İşte böyle bir zeytin ezmesi yapmak isterseniz evinizde, bildiğiniz malzemelerle zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Ayrıca piyasada satılan içinde binbir katkı maddesi bulunan yapay zeytin ezmelerinden bin kat daha lezzetli ve besleyici :)
Malzemeler :
Malzemelerin belli bir miktarı yok, zeytinler yoğunlukta olmalı, yemişlerin miktarı daha az.
- İri siyah zeytin
- Çiğ badem
- Çiğ Ayçekirdeği içi
- Sızma Zeytinyağı
Yapılışı :
Geceden içme suyunda bekletilmiş bademlerin suyunu süzüp rondoya atıyoruz ve çekiyoruz. Ardından ayçekirdeği içlerini, çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ve bir miktar zeytinyağı ekleyip tekrar çekiyoruz.
Tarif ile ilgili notlar:
- Yemişli zeytin ezmeninize her türlü çiğ yemişi ekleyebilirsiniz. Fındık,ceviz,kabak çekirdeği... gibi.
- Zeytin ezmesine tuz ilave etmenizi tavsiye etmem. Zaten zeytin ezmesini kullanacağınız yiyecekte tuz eklemesi yapılacaktır.
- Zeytinlerin iri olması, çekirdeklerini çıkarma işleminizi kolaylaştıracaktır.
- Miktar olarak az az ,taze taze hazırlamanızı tavsiye ederim. Hazırlamış olduğunuz zeytin ezmesini ağzı kapalı cam bir kavanozda 1 hafta kadar koruyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder