Malzemeler :
- Haşlanmış nohut
- Maydanoz
- Taze soğan
- Sivri biber
- Kuru soğan veya kırmızı soğan
- Kırmızı biber
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Nar Ekşisi
- 1 kaşık kadar sızma zeytinyağı
- Lavaş
Yapılışı :
Kıyılmış tüm malzemeler ile haşlanmış nohutu derin bir salata kasesinde güzelce karıştırdıktan sonra lavaş ekmeğine sarıp servis ediyoruz.
Tarif ile ilgili notlar :
- Nohut dürüm yapan yerlerde, nohutu lavaşa yaydıktan sonra isteğe göre patates kızartması,patlıcan gibi malzemelerde eklenebiliyormuş. Ben sade yapmayı tercih ediyorum ama yine de tercih sizin.
- İnce lavaş yerine, tırnak pide veya ramazan pidesini sandviç ekmeği gibi kullanabilirsiniz.
- Malzemelerin tamamını kullanmak zorunda değilsiniz, damak zevkinize göre eklemeler çıkarmalar yapabilirsiniz. Önemli olan, tadı tuzu yerinde lezzetli bir iç harç hazırlamak.