Malzemeler :
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Yapılışı :
Yeşil mercimekleri yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ve 1 çay kaşığı kimyon ekleyerek haşlayın. Bulguru yıkayıp, süzgeçte süzülmeye bırakın.
Soğanları soyup, yarıya bölün ve yarım ay şeklinde kesin. Pilav tenceresine zeytinyağını koyup soğanları ilave edin ve 2-3 dak. yüksek ateşte kavurun. Salçaları ufak bir kasede 2 çorba kaşığı su ile inceltin ve soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine 4 su bardağı kaynar su, tuz ve bulgurları ilave edin, tencerenin kapağı kapalı vaziyette 1 dak. kadar yüksek ateşte pişirin. Haşlanmış ve süzülmüş mercimekleri ekleyin ve ocağın altını kısarak pilav suyunu çekene dek, yine kapağı kapalı şekilde pişirin.
Servis yapmadan önce 15 dak. kadar dinlendirin.