Mazemeler :
- 4 çorba kaşığı çiğ susam
- 500 ml içme suyu
Yapılışı :
Susamlar bol su ile yıkanır ve 7-8 saat kadar içme suyunda bekletilir. Bu bekleme süresinden sonra, susamlar yine yıkanır ve blender'a atılır. Üzerine 500 ml içme suyu ilave edilir ve yaklaşık 3-4 dk. karıştırılır. Karışım geniş ağızlı bir sürahi altta olacak şekilde, sık aralıklı bir süzgeçten geçirilir. Susam sütünüz hazır.
Tarif ile ilgili notlar :
- Susamlar muhakkak çiğ (kavrulmamış) olmalı. Aktarınızdan çiğ susamınızı alırken buzdolabında muhafaza ediliyor olmasına ve aldıktan sonra yine buzdolabında kapaklı cam bir kavanozda korunmasına dikkat ediniz.
- Susam sütünün sade olarak tadından hoşlanmadıysanız, bir miktar agave ve üzerine bir miktar toz tarçın ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız susam sütünü buzdolabında, ağzı kapalı cam bir sürahide 2 gün bozulmadan koruyabilirsiniz.
- Susam sütünüzü yulaf ezmesi gibi kahvaltılıklarınıza, shake'lerinizde, kahvenizde, kurabiyelerinizde, keklerinizde, böreklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Soya, pirinç, badem ve yulaf sütünü duymuştum ama susam sütü ilk oldu:) İlginç gözüküyor; denemek lazım!
YanıtlaSilSusam sütünün tadını herkes begenmiyor, susamın yogun kokusu ve hafif acılıgı rahatsız edebiliyor. Sade olarak tüketmektense; agave, tarçın, hurma, muz, kuru kayısı, herhangi bir taze mevsim meyvesi (çilek,..gibi), kakao ya da keçi boynuzu tozu gibi hafif katkılarla gayet keyifli oluyor açıkcası :)
YanıtlaSilher gün içmek doğrumu?
YanıtlaSilsusam sütü ne kadar tüketilmeli ?
YanıtlaSil