Malzemeler :
- 1 lt. su
- 2 adet havuç
- 3 adet kabak
- 1 avuç brokoli
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı soya sütü (sade)
- 3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı :
Orta büyüklükte derin bir tencereye 1 lt. su ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış havuçları ekliyoruz. Su kaynamaya başladıktan 5 dk. sonra, yine tavla zarı büyüklüğünde doğranmış kabakları ekliyoruz. Kabaklarında hafif yumuşaması için 3-4 dk. bekledikten sonra minik parçalara ayrılmış brokolileri ekleyip 1-2 dk. daha kaynatıyoruz.
Öte yandan bir karıştırma kabı içerisinde; un, zeytinyağı ve soya sütünü çırpma teli ile hızlıca karıştırarak, kaynayan çorbaya azar azar ilave ediyoruz.
Çorbayı 5 dk. daha orta ateşte pişirmeye devam edip altını kapattıktan sonra tuzunu ilave ediyoruz. Arzuya göre pişmiş olan çorbaya bir miktar daha sızma zeytinyağı eklenebilir.