Malzemeler :
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı içme suyu
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 orta boy kereviz (sapı ve yaprakları ile)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kadar tuz
Yapılışı :
Mercimekleri bol su ile yıkayıp verilen ölçü miktarında su ile orta boy bir tencereye alın. Havucu, kuru soğanı, patatesi, kerevizi (sapları dahil, yaprakları hariç) gelişi güzel parçalarla küçülterek tencereye ilave edin, orta ateşte mercimekler pişene kadar pişirin. Çorbayı ateşten alıp el blender'ından geçirin, kıyılmış kereviz saplarını, tuz ve yağını ekleyin. Çorbanızın kıvamını koyu ise azar azar kaynar su ilave ederek sevdiğiniz kıvamda ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder