Malzemeler :
- 2 su bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 adet taze biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
- 4 su bardağı sıcak su
Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğanlar ile doğranmış biberler zeytinyağında 2-3 dakika kavrulduktan sonra, salçalar ve ardından yıkanmış suyu süzülmüş bulgurlar ilave edilir ve yaklaşık olarak 2-3 dakika daha kavrulur. Ardından sıcak su ve tuz ilave edilir. Tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte bulgurlar suyunu çekene dek pişirilir. Pişen pilav 10-15 dakika kadar demlendirildikten sonra servis edilir.
Tarif ile ilgili notlar :
- Ben pilavımda özellikle renkli biberler kullandım, siz tercihinize göre tek çeşit biberle veya bibersiz de yapabilirsiniz.
- Dilerseniz biber salçası kullanmayabilir, pilavınızı sadece domates salçası veya mevsiminde ise domates ile de yapabilirsiniz.
- Yapışmaz bir tencerede yapmanızı tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder