Malzemeler :
- 1 kg. patates
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 dal taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Himalaya tuzu
- Karabiber
Yapılışı :
Patatesleri haşlayın ve ezin, bir köşede bekletin. Taze soğanların beyaz kısımlarını ve kuru soğanı ince ince doğrayın zeytinyağında kavurun. Domates salçası ve biber salçasını ekleyin, patatesleri ekleyin 1-2 dk kavurun. Tuzunu ve az miktarda karabiberini ilave edip ocagın altını kapatın. Kıyılmış maydanoz ve taze soğanların ince kıyılmış yeşil saplarını ekleyerek karıştırın. Ilık olarak servis yapın.
Tarif ile ilgili notlar :
- Yapışmaz geniş bir tava ya da tencere kullanmanızı tavsiye ederim.
- Hazırladığınız lezzetli patates kavurmasını böreklerde, gözlemelerde iç harç olarak kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder