Malzemeler :
- 1/2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1.5 çorba kaşığı buğday nişastası
- 4 su bardağı soya sütü (sade)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- üzeri için: toz tarçın
Yapılışı :
Yıkanmış pirinçleri tencereye alıp 2 su bardağı su ekleyin ve pirinçler suyunu çekinceye dek pişirin.
Nişastayı 1 çay bardağı süt ile ufak bir kapta iyice karıştırın. Kalan süt, toz şeker ve nişastalı sütü pirinçlere ilave edip, kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ve üzeri göz göz olunca ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Tarçınla süsleyip buzdolabında birkaç saat bekletin ve soğuk olarak servis edin.
Tarif ile ilgili notlar :
- Bu ölçüler ile 6 küçük kase sütlaç elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Merhaba, tariflerinize bayildim! Sutlac tarifin seker yerine ne kullanabilirim?
YanıtlaSilMerhaba, tariflerinize bayildim! Sutlac tarifin seker yerine ne kullanabilirim?
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilSutlacı toz şeker haricinde herhangi bir seker alternatifi ile denemedim. Ama Hindistan cevizi sekeri kullanabilirsiniz diye dusunuyorum !. Denerseniz sonucu yazarsaniz çok memnun olurum..