Malzemeler :
- Beyaz dut (taze)
- Hurma (kuru)
- Limon suyu
Yapılışı :
1-2 saat öncesinden içme suyunda bekletilmiş çekirdekleri ayıklanmış hurmaları, sapları ayıklanmış dutları ve limon suyunu rondodan geçiriyoruz. Tüm malzemeler tamamen ezilip kıvam aldıgında, karışımı en az 3 parmak yüksekliğinde bir kaba döküyoruz ve buzluğa atıyoruz. Dondurmamız hazır hale geldiğinde dondurma kaşığı ile servis kasesine alıyoruz.
Tarif ile ilgili notlar:
- Malzemelerde belli bir miktar yok. Hurma ölçüsü dutlara göre biraz daha az olmalı.
- Hem lezzet, hem de çekirdeklerinin rahat çıkması açısından alacağınız hurmaları büyük boy ve etli olanlarından seçmenizi tavsiye ederim.
- Her ne kadar içine limon suyu eklemiş olsak da, ferahlık hissi veren bir dondurma değildir. Eklediğimiz meyvelerin şeker oranları yüksek olduğu için oldukça tatlı bir dondurmadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder