Malzemeler :
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 2 adet orta boy muz
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
Yapılışı :
Muzları çatalla ezerek yulaf ezmesi ve diğer malzemeleri ekleyin ve elinizle ufak parçalar kopararak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 170/180 derecelik fırında 15 dak kadar pişirin.
Tarif ile ilgili notlar :
- Bu ölçülerden 17 adet kurabiye çıkarabilirsiniz.
- Bütün kurabiyelerin aynı boyutta olması için hamurdan tatlı kaşığı ile parçalar alıp elinizle hafifçe yuvarlayın.
- Kurabiye hamuruna zevkinize göre ufalanmış kuruyemişler (badem,fındık... v.b.) katabilirsiniz.
- Tarçın miktarını zevkinize göre değiştirebilir ya da tarçın yerine kakao kullanabilirsiniz.