2 Nisan 2014 Çarşamba

Yeşil Kabak Çorbası


Malzemeler :

  • 5 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 minik diş sarımsak
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bitkisel süt (ben taze badem sütü kullandım)
  • 2.5/3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı içme suyu
  • Tuz
  • 1/2 demet ince kıyılmış dereotu

Yapılışı : 

Kabakları iyice yıkayın, kabuklarını soymadan gelişi güzel doğrayıp orta boy bir çorba tenceresine koyun. Patates, soğan ve sarımsakları da soyup ilave edin. Suyu ve sütü de ekleyip malzemeleri kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca el blenderı ile pürüzsüz hale getirin, tuzunu ve yağını ilave edin. İnce kıyılmış dereotlarını isterseniz tencereye, isterseniz çorbaları kaselere koyduktan sonra üzerlerine serpin.